Wie kent hem niet?

Lieve Mark,

Heb jij hem wel eens gehad? De Blik. Je kent hem wel, die blik met wenkbrauw. Die ene zodat je gelijk weet dat je de pineut bent. Die afkeurende....

Mijn kinderen gingen net voor het eerst naar school. De school raadde met klem aan de kinderen de eerste twee weken halve dagen te brengen omdat het zo intensief is. Dit is uberhaupt natuurlijk hartstikke handig, maar helemaal na de zomervakantie, waarbij het al passen en meten is met je werk. 

Maar goed, de Blik kwam van de juf. Ik vroeg, na me keurig aan hun advies te hebben gehouden of ze de hele dag mochten blijven. Mijn kinderen keken er naar uit om naar school te gaan. Ik had geen BSO. Ik haalde ze zelf op. Speelde thuis een spelletje met ze. Ze gingen op tijd naar bed en wilden graag met de andere kinderen op school hun boterham eten. Reden genoeg dacht ik zo om ze gewoon mee te laten draaien, was het niet omdat ik ook gewoon geld moest verdienen!

En toen kwam die; de ogen werden iets groter, de linkerwenkbrauw ging omhoog, er viel een stilte en je voelt je kleiner en kleiner worden. Wat ben ik toch een oen om zoiets te vragen! Wie denk ik wel niet dat ik ben? Hoe kan je je kinderen dat aandoen? Je bent een slechte moeder! Ontaard! Dus ik in de verdediging; 'Ik kan ze altijd nog een dag thuis houden deze week. Als het niet gaat, dan haal ik ze op. Kijk maar hoe het gaat.' Wat een onzin. Ze vonden het allebei prachtig, kwamen elke dag met knutsels, stonden om kwart voor 7 naast mijn bed om te vragen of ze vandaag naar school mochten. En alleen maar door 1 Blik, krabbel ik al terug en begin ik zo'n mooie zonnige dag al met een 0-1 achterstand op het gebied van schuldgevoel.
 
Vreselijk die blikken!
 
Liefs,
Marjet
terug

comments