Over ons

Stichting Voor Werkende Ouders is ontstaan op een verjaardagsfeestje. Verschillende vrouwen bespraken met elkaar de uitdagingen van het ouderschap, de net aangekondige bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag en de wens van de regering om meer vrouwen aan de top te hebben.

Deze elkaar tegensprekende bewegingen en de uitdagingen van werkende ouders zelf waren de aanleiding voor Marjet Winsemius om op zoek te gaan naar iemand die daar meer over wist en ook iets aan deed. Al snel kwam ze erachter dat er niemand was die zich inzetten voor de belangen van werkende ouders en hun kinderen om werk en gezin goed te combineren. 1,4 Miljoen huishoudens waar veel over gesproken werd, maar nooit met en waar de maatschappij en ouders onderling toch hoge eisen aanstellen. 

Het was aanleiding genoeg om te starten met Voor Werkende Moeders, een initiatief gericht op het vertegenwoordigen van de belangen van werkende ouders en het maatschappelijk aan de kaak stellen van de taakverdeling tussen vaders en moeders. Ouders konden zich kostenloos aansluiten bij het initiatief en daarmee aangeven dat zij de belangen van ouders op de politieke agenda wilden zetten. 

Met onderzoeken, media-uitingen, brieven aan 'Lieve Mark' en een actieve lobby in de politiek en in de kinderopvangbranche groeide Voor Werkende Moeders uit tot een serieuze gesprekspartner en een speler in de maatschappelijke en politieke arena.

Echter bleek steeds vaker dat het belang van vaders in de naam ook naar voren moest komen. Bovendien ontgroeide het initiatief de keukentafel en was het nodig een volgende stap te maken en een professionele organisatie neer te zetten. Zo werd het keukentafelinitiatief van 2009 een stichting in 2014 en werd de naam verandert in Voor Werkende Ouders.