Staatssecretaris Dekker lanceert StemWijsOuders.nl

Dekker_lanceert_stemwijsouders1

StemWijsOuders.nl is de stemwijzer die ouders met opgroeiende kinderen helpt een keuze te maken voor de Tweede Kamerverkiezingen. In de aanloop naar 15 maart kunnen ouders deze stemwijzer gebruiken om te bepalen op wie ze gaan stemmen. De 17 stellingen gaan over onderwijs, opvoeden, de verdeling werk en zorg en opvang. Deze belangrijke thema’s voor ouders en kinderen komen onvoldoende terug in de algemene stemwijzers, aldus de initiatiefnemers.

StemWijsOuders.nl is ontwikkeld door Ouders & Onderwijs en Voor Werkende Ouders.

Staatssecretaris Dekker lanceerde samen met kinderen van Montessorischool Waaldorp de stemwijzer en sprak met de kinderen over de stellingen. Dekker: ‘De verkiezingen draaien om heel veel thema's, zoals veiligheid, zorg, belastingen en integratie. Maar natuurlijk ook onderwijs. Veel stemwijzers beslaan het hele palet, maar het is goed dat er nu ook een stemwijzer is die speciaal ingaat op onderwijs en opvoeding. Dat kan mensen die twijfelen nog helpen bij hun keuze.’ Op de vraag van een leerling hoe het onderwijs moet veranderen, vertelt de staatssecretaris dat hij zou willen dat er ook op de basisschool meer aan wetenschap, techniek en onderzoek wordt gedaan. Tot slot gaf Dekker een compliment aan de Waaldorpschool voor de goede samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Daar kunnen veel scholen nog stappen in zetten.

Volgens Marjet Winsemius, directeur Voor Werkende Ouders, is het belangrijk dat ouders een bewuste keuze kunnen maken voor een politieke partij op onderwerpen die hen bezig houden. ‘Wat vinden politieke partijen van langer verlof voor de partner na de bevalling? Zijn ze voor of tegen 4 dagdelen kinderopvang voor alle kinderen vanaf 2 jaar? Wat vinden ze van flexibel werken? Met de StemWijsOuders.nl krijgen ze direct inzage in zaken die zij belangrijk vinden.’

“Wij vinden het belangrijk dat de politiek aansluit bij de behoeften van ouders met opgroeiende kinderen. De verkiezingen zijn hét moment om te laten horen welke standpunten over het onderwijs belangrijk zijn”, aldus Peter Hulsen, directeur van Ouders & Onderwijs.

Ouders & Onderwijs is hét informatiepunt voor ouders, gesprekspartner voor de overheid en de onderwijssector en de verbinder van ouders rond het onderwijs. 

Voor Werkende Ouders vertegenwoordigt werkende ouders en pleit voor de juiste voorwaarden om werk en zorg te verdelen.

 

Voor vragen over Voor Werkende Ouders neemt u contact op met Marjet Winsemius, directeur Stichting Voor Werkende Ouders. Mobiel: 0646004437

Bijgevoegd beeldmateriaal/filmmateriaal kan rechtenvrij gebruikt worden.

terug