Verschillende organisaties starten een actie om in elke gemeente een groen speel en chillbeleid op de politieke agenda te krijgen. Met de hashtags #ikwilbuitenspelen en #ikwilchillen roepen ze kinderen, jongeren, opa’s en oma’s en ouders op om op social media aan te geven waar ze willen buitenspelen of willen chillen met elkaar. Geen inspiratieloze wipkip, maar mooie, groene speel en chillplaatsen bedacht samen met kinderen en jongeren, dat is het doel van de actie.
Geen inspiratieloze wipkip
Het belang van buitenspelen en omgaan met andere kinderen is al jaren bekend. Toch zijn er maar weinig echt leuke plekken voor kinderen om buiten te spelen en voor jongeren om met elkaar te chillen, aldus de initiatiefnemer van deze actie Stichting Voor Werkende Ouders. Directeur Marjet Winsemius licht de actie toe: ‘Veel gemeentes richten wel plekken in, maar die bestaan dan vaak uit een inspiratieloze wipkip of veel cement. En als er dan wel een plek is dan klaagt de buurt vaak over overlast en worden veel speelplekken weer gesloten. Of het wordt niet goed onderhouden waardoor het ook niet aantrekkelijk wordt om er te spelen. Voor jongeren is er verder echt nauwelijks aandacht. Waar kunnen zij elkaar ontmoeten en met elkaar chillen? Op dat ene bankje in het park of in het centrum? Ook niet ideaal.’
Actie #ikwilbuitenspelen #ikwilchillen
Verschillende organisaties pleiten daarom voor een groen Speel en Chillbeleid in elke gemeente gemaakt samen met de eigen jeugd. Zij roepen kinderen, jongeren, opa’s en oma’s en ouders op om op social media aandacht te vragen voor het Speel en Chillbeleid. Iedereen kan meedoen door een foto te nemen van een plek waar je wil spelen of chillen en deze te delen op social media met de #ikwilbuitenspelen of #ikwilchillen. ‘Ook de inspiratieloze wipkip of juist mooie voorbeelden mogen gedeeld worden met deze hashtags. Als we dit allemaal doen, dan zetten we in elke gemeente een Speel en Chillbeleid op de agenda’, zo licht Marjet Winsemius toe.
Stichting Voor Werkende Ouders
We hopen dat we je zo weer geholpen hebben. Het runnen van een gezin is als het runnen van een bedrijf. Wij denken dat het makkelijker kan. Hierin speelt iedereen een rol, de politiek, de maatschappij, werkgevers, de media en ouders zelf. Wij lobbyen hiervoor. Wij helpen ouders op onze startpagina Wat Ouders Willen Weten met een podcast, TijdBaas en een stoomcursus ouderschap. Wij vertegenwoordigen ruim 15.000 ouders in Nederland. Ruim 800 ouders denken met ons mee in onze denktank. Doe je ook mee?